Ορθοπεδικοι Πάτοι

Τα σωστά ορθοπεδικά προϊόντα μπορούν να κάνουν θαύματα στο μυοσκελετικό μας σύστημα ξεκινώντας από τα πόδια μας. Τα πέλματα και τα προβλήματα που εμφανίζονται σε αυτά, μπορεί να ευθύνονται για τους πόνους στα πόδια, στα πέλματα και ακόμα και στην μέση και στον αυχένα.

Πιο συγκεκριμένα:

Για υψηλή καμάρα, ψάξτε για μαλακούς πάτους κατασκευασμένους από αφρώδες υλικό ή τζελ.
Αν έχετε κότσι, προμηθευτείτε πάτους ¾ για να δώσετε στην μπροστινή πλευρά του ποδιού σας περισσότερο χώρο.
Αν πάσχετε από πλατυποδία, σκεφτείτε έναν πιο δομημένο πάτο με νεοπρίν ή από EVA.
Σε περιπτώσεις πελματιαίας απονευρωσίτιδας και άκανθας φτέρνας, βρείτε έναν πάτο που κλείνει γύρω από την φτέρνα, προσφέροντας στήριξη και προστασία.
Για μεταταρσαλγία, οι πάτοι που πιάνουν όλη την επιφάνεια του πέλματος και είναι πολύ μαλακοί, ειδικά στο μπροστινό σημείο του ποδιού, είναι προτιμότεροι.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΑΤΑΚΙΑ

Στέκεστε για περισσότερο από 5 ώρες ημερησίως.
Η συνεχής ορθοστασία μπορεί να οδηγήσει σε πελματιαία απονευρωσίτιδα που δημιουργεί πόνο σε όλο το μήκος του πέλματος.
Τα παπούτσια σας είναι φθαρμένα στα πλάγια.
Ενώ είναι φυσιολογικό να φθείρονται τα παπούτσια και οι πάτοι τους, το να φαίνεται η φθορά μόνο στο πλάι, είτε προς τα μέσα είτε προς τα έξω είναι σημάδι πρηνισμού.
Δεν έχετε καμάρα ή έχετε πολύ μεγάλη καμάρα.
Αν έχετε κάποιο από τα δύο προβλήματα στην καμάρα του ποδιού σας, τα κανονικά παπούτσια δεν θα σας δώσουν την στήριξη που χρειάζεστε.
Νιώθετε πολύ πόνο στην φτέρνα σας.
Αν και αυτό το σημάδι μπορεί να σας φανεί προφανές, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τον πόνο στα πόδια και δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία. Πολλές φορές νομίζουμε ότι ο πόνος στα πόδια οφείλεται στο γεγονός ότι φοράμε άβολα παπούτσια. Ο πόνος στα πόδια, ειδικά τις πρωινές ώρες, είναι ξεκάθαρο σημάδι πως πρόκειται για πελματιαία απονευρωσίτιδα.
Είχατε κάποιο πρόσφατο τραυματισμό.
Αν είχατε κάποιο τραυματισμό στον γοφό, στο γόνατο ή στον αστράγαλο μπορεί να επηρεάζει την πίεση στην οποία υποβάλετε το σώμα σας.

Οι απαραίτητες εξετάσεις που ίσως χρειαστεί να κάνετε, (μια ακτινογραφία -ένα πελματογράφημα-ανάλυση στάσης βάδισης ) με αποτέλεσμα να συγκεκριμενοποιηθεί το πρόβλημα και να βρεθεί η λύση που θα είναι κατάλληλη για εσάς.